Büntet a Házelnök

2013.06.26. 14:35

 

Megbüntet a Házelnök. Azért, mert a földtörvény zárószavazása előtt kiálltam a gazdák és a vidéki emberek védelmében. Felálltam pontosabban, és egy hangosbeszélővel próbáltam a kormánypárti kétharmadot arra kérni, ne szavazzák meg a földtörvényt. A Parlament üléstermében addigra már olyan hangzavar volt, hogy a hangosbeszélő ereje is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy szavaim eljussanak a fülükhöz ‒ a lelkükhöz.

Most pedig megbüntet a Házelnök. A képviselői illetményem 1/3-át akarja megvonni tőlem azért, mert próbáltam felerősíteni a vidék hangját. Nem bánom, ha így döntött, még akkor sem, ha úgy érzem, kénye-kedve szerint büntet bárkit illetménymegvonással, ha az illető nem úgy beszél, nem azt mondja, ami neki tetszik.  

Az egy dolog, hogy az LMP kész az Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni a büntetés ügyében, hiszen az már régóta látszik, hogy a kormányon lévők kíméletlenül elfojtanak minden olyan hangot ‒ vagy úgy tesznek, mintha nem is hallanák ‒ amely rámutat a hatalom gyenge és erőszakos pontjaira.

Valójában azon tűnődtem, hogyha a Házelnök mindenáron pénzbüntetéssel akar sújtani azért, mert kiállok azokért az emberekért, akiknek a hangja nem jut el a T. Házba, akkor lehet, célszerűbb volna, ha egyenesen azoknak utalná át a büntetésem összegét, akiket a hatalom kisemmiz, megaláz.

Akkor legalább lenne értelme annak, hogy büntet a Házelnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelszilvia.blog.hu/api/trackback/id/tr345379023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása